"Mediemenn" og andre bedrevitere.....

Dette ble i utgangspunktet postet som svar på følgende artikkel : http://lasseevensen.nablogg.no/?p=706
Merker jeg er litt lei såkalte "mediemenn" som skal pådra seg oppmerksomhet, på helt lik linje med det jeg gjorde når jeg deltok på dette programmet ifjor, bare bak en fasade som intellektuell og viten. Har dere egentlig sett på programmet? Ser det er mange som kommenterer at de aldri har sett, eller skal se på "sånt dritt". Det blir litt som heavy-metalkompisene mine som dømmer hip-hop nord og ned utelukkende på bakgrunn av en halv Eminem-låt de engang hørte på et dårlig nachspiel .

I en verden som har blitt ekstrem åpen er Paradise Hotel en filleting iforhold til hva jeg ser daglig på sosiale medier. Her diskuteres foreldresamvær åpenlyst, her mobber man medelever, her ytres det rasistiske meninger over en lav sko og man poster, helt ukritisk, et lass av bilder av barna sine i håp om å få noen ekstra "likes". Denne generasjonen er ekstremt opptatt av oppmerksomhet....spesielt, ja, men sånn har det nå en gang blitt. Paradise Hotel er et resultat av denne oppmerksomhetsbølgen, uten at jeg mener det nødvendigvis bør være noe negativt. Man er ung, man søker nye erfaringer, man har lyst til å gjøre noen sprell før man får kjæreste, barn og skal begynne det såkalte A4 livet, man melder seg på Paradise Hotel, blir kjendis over natten, lever b-kjendislivet så lenge det varer for så ( som de aller fleste) gå tilbake til en relativt anonym hverdag.

Journalister liker å kalle det "skandalehotellet". La oss smake litt på ordet "skandale"...er det egentlig en superskandale at to unge mennesker går til sengs sammen? Burde arbeidsgivere nekte å gi en alene-mamma jobb på bakgrunn av at hun for to år siden faktisk hadde sex med en annen mann, som hun kanskje attpåtil bare hadde kjent noen timer? Burde arbeidsgivere gi avslag på jobbsøknaden fordi søkeren har publisert et album på Facebook som heter " Fylletur til Dublin"....et album utelukkende bestående av bilder tatt med 1,5 i promille. Burde arbeidsgivere som vurderer å ansette Journalist Lasse evensen avvise han fordi han ikke klarer å stave ordet " Penetrering" korrekt? Er det en skandale at man har vist seg reality-naken på tv under samme sendeflate som nyhetsredaksjonen i tv2 og NRK viser reality-drap. Svaret mitt er: Nei.

En artikkel i Fredrikstad Blad , publisert dagen etter Paradise Hotels finalefest 2012, inneholdt meg avbildet med en plakat som ytret:" Brukte opp 100.000 på finalefesten, trenger penger til toget hjem" . Jeg sitter midt i Karl-Johan og angivelig tigger penger jeg skal bruke på hjemtransport til Fredrikstad. Åpenbart en spøk, allikevel var det et fåtall som skjønte det. Artikkelen ble den desidert mest leste på Fredrikstad Blad sine nettsider det året. Hva sier det oss? Jo, at mennesker ikke bare engasjerer seg voldsomt i dette såkalte "skandaleprogrammet", men også elsker å lese om ting som bekrefter fordommene de har om deltagerne. Derfor vil journalister, som Lasse Evensen, fortsette å skrive negativt om hotellet, rett og slett fordi de vil bli klikk-vinnere....som sagt, vi lever i en tid hvor vi er ekstremt opptatt av oppmerksomhet.

For meg, som faktisk har deltatt, jobbet med og sett showet på tv, er Paradise Hotel et meget inkluderende program. Ifjor tok de med meg, en overvektig kar helt uten de fysiske forutsetningene kritikerne forventer av en Paradise deltager. I år har de med en transseksuell. " For å skape ekstra blest rundt showet" vil kritikerne hyle i kor. Feil. Transseksuelle Louis har på kort tid rukket å bli et forbilde. Vi må huske på at nesten 50% av alle mellom 15 og 21 år ser på dette showet daglig og har deltagerne som forbilder. Her møter de en deltager som tør å stå frem på riksdekkende tv som annerledes. Tenk deg ringvirkningen det har for andre i tilsvarende situasjon. Det finnes gutter og jenter der ute som vegrer seg for å avsløre sin seksualitet i mange,mange år av frykt for og ikke bli godtatt av samfunnet rundt dem....og som Louis selv sa når jeg intervjuet henne før innsjekk , " om jeg kan utgjøre en forskjell for bare noen av de som hver dag må skjule sin egentlige identitet, ja da har det vært verdt hvert eneste sekund på tv" .

....er sikkert noen skrivefeil her og der, men jeg er altså en stakkars Paradise-deltager....ingen hadde vel heller forventet noe annet.

Mvh
Paradise-Stian

Ps: Slapp av, Evensen. Jeg huket av på " post to Facebook"...Så nå har du klart det som sannsynligvis var hensikten med dette innlegget....en haug av lesere:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits